ابزار های جراحی ارتوپدی در تمامی مراحل عملیات جراحی، در حیطه پزشکی ارتوپد استفاده می شود. برای خرید ست ابزار های جراحی ارتوپدی باید قبل از هرچیزی با حوزه ارتوپد همچنین با ابزار های ست جراحی ارتوپد آشنایی اولیه داشته باشید. چرا که این مبحث نیز مثل همگی شاخه های پزشکی یک مبحث تخصصی میباشد. در این مقاله به معرفی انواع ابزار و وسایل جراحی ارتوپدی و نکات کلیدی در این خصوص می پردازیم. که دانستن آنها قبل از انجام خرید ضروری می باشد.

جراحی ارتوپدی چیست؟

اما اگر بخواهیم اشاره ای مختصر به ارتوپدی داشته باشیم: رشته‌ای از علم پزشکی است که به مطالعه و درمان بیماری‌های اندام‌های حرکتی و ستون فقرات از طریق روش‌های طبی یا جراحی یا توان‌بخشی می‌پردازد. این شاخه پزشکی با مشکلات دستگاه ماهیچه‌ای-اسکلتی سروکار دارد و جراحان ارتوپدی از روش‌های جراحی و غیر-جراحی برای درمان تروماهای عضلانی-اسکلتی، بیماری‌های نخاعی، آسیب‌های ورزشی، بیماری‌های زوال، عفونت‌ها، تومورها و اختلالات مادرزادی استفاده می‌کنند. 

انواع ابزار جراحی ارتوپدی

ابزارهای ارتوپدی در دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند و جراحان می توانند با توجه به مشکل به وجود آمده، ابزار مناسب را انتخاب کنند.

✔ ست جراحی جنرال یا عمومی ارتوپدی

✔ ست جراحی DHS

✔ ست جراحی آمپوتاسیون

✔ ست جراحی زانو

✔ ست جراحی دست

ابزار جراحی ارتوپدی

1.  ست جراحی جنرال یا عمومی ارتوپدی

بیمارستان ها دارای اتاق های عمل جنرال هستند که به آنها اتاق عمل عمومی می گویند. در اتاق عمل جنرال ارتوپدی از ابزارهای زیر برای عمل جراحی استفاده می شود، برای خرید انواع ابزار های جراحی نیز می توانید به این لینک مراجعه نمایید. 

رتراکتور

رتراکتورها که به رترکتور نیز شناخته می شوند، برای ایجاد دید کافی برای جراح طراحی شده اند. ظاهر آن خمیده است و دارای قلاب است.

قیچی

از قیچی برای برش بافت ماهیچه یا رباط در انواع و اندازه های مختلف طراحی می شود. از جمله این قیچی ها می توان به قیچی Metzenbaum، Towel Holder، Creel و Kocher  اشاره کرد.

کلمپ

جهت نگه داشتن بافت های هدف یا سایر مواد از کلمپ یا گیره ها در جراحی ارتوپدی استفاده می شود. گیره های Alice، Babcock، Tonsil یا Schneid، Mixter، Needler و Forster از جمله ابزارهای ست جراحی ارتوپدی عمومی هستند.

الکتروکوتر

معمولا از ابزار الکتروکوتر برای برش و جلوگیری از خونریزی در بیمار استفاده کرد. این ابزار به صورت الکتریکی عمل کرده و نقش پررنگی در تخریب و سوزاندن بافت ها دارد.

فلوروسکوپ

فلوروسکوپ جهت تصویربرداری از استخوان ها استفاده می شود. همچنین برای قرار دادن پروتز یا سایر اعضای خارجی در بدن بیمار استفاده می شود.

ساکشن

دستگاه ساکشن برای حذف مایعاتی مانند خون از محل جراحی کاربرد دارد. این ابزار با ایجاد یک محیط خلاء مایعات را جذب می کند.

تخت ارتوپدی

این تخت ها شامل بخش هایی است که به کمک آنها می توان دست ها و پاهای بیمار را ببندیم یا آویزان کنیم. همچنین دارای ویژگی های دیگری است که به پزشکان اجازه می دهد تا به راحتی عمل جراحی را انجام دهند.

لوله ساکشن

لوله ساکشن وسیله ای است که به دستگاه مکنده متصل می شود و با کار کردن این دستگاه خون و مایعات را از بدن خارج می کند. این محصول پر کاربرد در ابزار جراحی ارتوپدی دارای سری های مختلف استریل و یکبار مصرف است.

2.  ست جراحی DHS

جراحی DHS یک روش جراحی ارتوپدی است که برای ترمیم شکستگی استخوان از نوع پروگزیمال فمور استفاده می شود. ابزارهای زیادی برای انجام جراحی DHS  در تولیدات لوازم پزشکی وجود دارد. عدم وجود یکی از این ابزارها می تواند کار جراحی را مختل کند.

3. ست جراحی آمپوتاسیون

یکی از روش های جراحی ارتوپدی، جراحی آمپوتاسیون یا قطع عضو است. در این جراحی قسمتی از استخوان ها و اندام های بیمار بریده می شود و برای انجام آن از ابزارهای خاصی استفاده می شود. دارا بودن دقت و دوام بالا از جمله ویژگی های ابزار جراحی آمپوتاسیون است.

ابزار جراحی در این روش عبارتند از:

دسته بیستوری

دسته بیستوری یا چاقوی جراحی که دارای انواع مختلف است و در ابعاد مختلف از جنس فولاد کربنی و برنز، آنها را تولید می کنند.

کورت استخوانی

کورت یا کاتر استخوان شبیه به قاشق است و برای تراشیدن بافت مورد نظر استفاده می شود.

پنست

پنست نوعی فورسپس بدون قفل کننده است که برای نگه داشتن بافت، مورد استفاده قرار می گیرد.

سوزن گیر

سوزن گیر نوعی ابزار جراحی ارتوپدی دارای شیارهای موازی کوچک است و می توان از آن برای نگه داشتن نخ  بخیه استفاده کرد.

قیچی

در جراحی ارتوپدی، قیچی های مختلفی وجود دارد که تفاوت آن ها در اندازه و نوع سر قیچی است.

رانژور

جراح از رانژور برای بریدن استخوان استفاده می کند. این ابزار می تواند یک تکه استخوان را با نیروی زیادی از سایر قسمت ها جدا کند.

تیغه اره

در جراحی ارتوپد از تیغه اره برای بریدن استخوان استفاده می شود.

اره ژیگلی

اره ژیگلی نیز نوعی اره سیم دار برای عبور دادن سیم داخل استخوان در جراحی ارتوپدی است که خاصیت انعطاف پذیری نیز دارد.

ست جراحی ارتوپد

4. ست جراحی زانو

یکی از راه های درمان مشکل زانو، جراحی زانو (آرتروسکوپی) است. جراحی زانو که معمولا برای تعویض مفصل زانو صورت می گیرد، یکی از رایج ترین اعمال جراحی ارتوپدی است. این جراحی نیز نیاز به ابزار خاصی دارد که به شرح زیر است:

پروب

این محصول که عملکرد حفظ بافت را انجام می دهد، در جراحی زانو استفاده می شود. به دلیل حساسیت و دقت این ابزار، به طور مکرر از آن استفاده می شود.

دستگاه شیور

دستگاه شیور یکی از ابزارهای اساسی مورد نیاز در جراحی ارتوپدی زانو است که برای برش بافت استفاده می شود. این ابزار دارای تیغه های لوله ای است و یک طرف آن می چرخد.

تیغه شیور

تیغ شیور یکی از ابزارهای مهم و ضروری برای جراحی آرتروسکوپی زانو است. این ابزار بافت آسیب دیده مفصل زانو یا هر مفصل دیگری را تراش می دهد.

5. ست جراحی دست

از دیگر روش های جراحی ارتوپدی، جراحی دست است. این نوع جراحی نیز ابزارهای مختلفی مانند موارد زیر را نیاز دارد:

هموستات

برای موفقیت آمیز بودن جراحی، خونریزی با استفاده از انواع هموستاتیک متوقف می شود. این ابزار به صورت منحنی و مستقیم تولید می شود.

اکارتور

وظیفه این ابزار باز کردن زخم در هنگام جراحی ارتوپدی و سایر عمل ها است. این ابزار از جنس فولاد است و دو تیغه خمیده و قلاب مانند دارد. اکارتور در انواع، اشکال و اندازه های مختلف موجود است.

قیمت ابزار جراحی ارتوپدی

ابزار کار مجهز و به روز در جراحی ارتوپدی، بخش مهمی از روند درمان بوده و دارای اهمیت بسیار می باشد؛ لذا توصیه می شود قبل از اقدام به تهیه این ست ها، اطمینان حاصل کنید که این ادوات را از منبعی معتبر و دارای تخصص و تجربه کافی خریداری نمایید. کامل ترین و بهترین ست ابزار جراحی ارتوپدی را با قیمت و کیفیت مناسب خریداری کنید. بدیهی است که قیمت این ست بسته به تعداد ابزار و آلیاژ به کار رفته در روند تولید آنها، برند و البته منبع عرضه کننده، متفاوت خواهد بود. با تشکر از همراهی شما، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از سایر بخش های وب سایت دیدن فرمایید و همچنین برای کسب مشاوره نیز، می توانید با مشاور و کارشناس مجموعه در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *