ابزار جراحی همچون ست فیس لیفت می بایست حتما بهداشتی و عاری از هر گونه میکروب باشند. به همین دلیل است که در نگه داری آن‌ها کوشش زیادی می‌شود و برای این کار نکاتی را رعایت می‌کنند. در این مطلب به مهم‌ترین نکات در نحوه نگهداری از ابزار جراحی و ست‌ های آن اشاره‌ای می‌کنیم.

موارد مهم برای مراقبت از ابزار و ست های جراحی

برای مراقبت از تجهیزات پزشکی و ابزارهای جراحی در اتاق عمل و قبل از آن این نکات بسیار مهم است و باید آن‌ها را مدنظر قرار دهید:

فرآیند استرلیزاسیون

قبل از اولین استفاده، ابزارهای جدید باید همانند ابزارهای استفاده شده تحت فرآیند استرلیزاسیون قرار بگیرند. توصیه می شود که یک ابزار جدید حداقل 5 بار جدا از ابزار موجود در کلینیک استریل شود. پس از خیساندن و شستشو ابزار مورد نیاز، آن را کاملاً در آب غیر معدنی (مقطر) بشویید. توجه کنید که باقیمانده‌ های معرف‌ های شیمیایی و کلر روی ابزار هنگام استریل‌ سازی، منجر به ایجاد حفره در طول زمان می گردد.

خشک کردن با هوای فشرده

توصیه می‌شود عملیات پیش استریلیزاسیون ابزار (ضدعفونی، شستشو، خشک کردن) به طور خودکار با استفاده از ضدعفونی‌کننده حرارتی انجام شود. خشک کردن با هوای فشرده موثرترین و ملایم ‌ترین روش برای ضدعفونی است. فقط ابزار کاملأ خشک شده را در اتوکلاو قرار دهید. رطوبت باقی ‌مانده منجر به ایجاد رگه‌ها و کدر شدن روی ابزار و تجهیزات می‌ شود.

نحوه نگهداری از ابزار جراحی

جلوگیری از ایجاد زنگ زدگی

استریل کردن وسایل پزشکی و جراحی ساخته شده از فولاد ضد زنگ همراه با کروم ممنوع است. زیرا اختلاف پتانسیل ایجاد می‌شود که به ایجاد زنگ‌ زدگی روی ابزار کمک می‌کند. برای جلوگیری از خوردگی، ابزارهای قابل انبساط (قیچی، نیپر، پنس، نگهدارنده سوزن و غیره) باید ضدعفونی و استریل شده و فقط در حالت باز نگهداری شوند. برای جلوگیری از خوردگی ناشی از سایش، از روان کننده ‌های مخصوص ابزارها استفاده کنید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که ابزارها در هنگام پردازش و استریل کردن با یکدیگر تماس نداشته باشند. بهترین گزینه استفاده از کاست است.

استفاده صحیح از اتوکلاو

پس از استریل کردن ابزار جراحی همچون ست ارتوپدی اتوکلاو را خیلی سریع باز نکنید. اطمینان حاصل کنید که ابزارها به آرامی ‌و به طور یکنواخت خنک می‌شوند. برای اتوکلاو فقط از آب نرم و غیرمعدنی استفاده کنید. سطوح داخلی تجهیزات استریلیزاسیون (اتوکلاو) را برای علائم خوردگی بررسی کنید. اگر علائمی از خوردگی دیده شد، دیواره های آن باید کاملا تمیز شوند؛ زیرا خوردگی به ابزار منتقل می‌شود. ست جراحی را در صورت امکان قبل از استریلیزاسیون با بخار در اتوکلاو (استریل کننده) گرم کنید تا از تراکم بیش از حد روی سطح ابزار جلوگیری شود. برای محافظت از وسایل و تجهیزات استریلیزاسیون، اتوکلاوها باید مجهز به فیلترهایی باشند که غلظت نمک در آب را تا 1% کاهش دهد و اجازه عبور ذرات بزرگتر از 0.1 میکرون را ندهد.

استفاده از محلول ضدعفونی کننده

ابزارهای جراحی باید در محلول ضدعفونی کننده شسته شوند. هنگام ضدعفونی کردن، ابزارها باید بدون پوشش باشند. ست یا ابزار را برای مدت طولانی در محلول ‌های ضدعفونی کننده نمک نگذارید. این کار در طول زمان منجر به از بین رفتن تجهیزات می ‌شود.

مقدار محلول ضدعفونی کننده مورد استفاده

هنگام تهیه محلول‌ های توصیه شده توسط سازندگان ضدعفونی کننده ‌ها، باید به شدت نسبت ‌ها را رعایت کرد. می بایست در نظر داشته باشید که در طول نگهداری طولانی مدت مایع، آب تبخیر می‌شود. بنابراین غلظت نمک در محلول به طور قابل توجهی افزایش می ‌یابد.

سخن پایانی

پس از ضدعفونی، ابزار مورد نظر باید ابتدا در آب گرم و سپس در آب مقطر یا غیر معدنی کاملاً شسته شوند. قبل از اتوکلاو نیازی به خشک کردن ابزار نیست. اما اگر بین شستشو و اتوکلاو، ابزارها کمتر از 30 دقیقه در هوای آزاد بمانند، خشک کردن آن ها الزامی ‌است. در این مطلب از سیتی جراح، فروشگاه لوازم پزشکی به بیان نکات قابل توجه در نحوه نگهداری از ابزار جراحی پرداختیم.

در صورتی که شما به دنبال مجموعه ای قابل اعتماد و معروف جهت تهیه لوازم و تجهیزات پزشکی همچون  ست جراحی پلاستیک، ست بلفارو پلاستی، ست رینو پلاستی و… هستید، سیتی جراح با محصولاتی مرغوب و با کیفیت آماده خدمت رسانی به شما می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *